tilburgdotcom.nl

In 14 radioreportages gingen F© van der Meer en Jeroen de Leijer (Frits Ganzewinkel en Otto Vogelenzang voor intimi) op zoek naar de ziel van de Tilburger. Door een miscommunicatie met een bekend Tilburgs internetbedrijf zouden deze opnames bijna voor het grote publiek verloren zijn gegaan. Gelukkig is er nu www.tilburgdotcom.nl.

De beide reporters gingen onder andere op verjaardagsvisite bij de oudste inwoner, bezochten een voetbalwedstrijd van Willem 2, trainden in een boksschool en liepen een dagje mee met een privédetective. De uitkomst is even schokkend als verbazingwekkend. Wij raden u dan ook aan om tijdens het beluisteren van de afleveringen te blijven staan, zodat u niet van uw stoel valt.

Oudste geluidsopnames van Tilburg gevonden.

In een voormalig magazijn van Wollenstoffenfabriek Wostofati aan de Eleonora van Wolvenbuttelstraat  zijn oude geluidsopnames  uit 1881 gevonden. De wollenstoffenfabriek Wostofati werd in 1977 gesloopt. Een van de magazijnen is echter blijven staan en is later in gebruik genomen als garage  door de firma Van Gool. Volgens prof. dr. Rietbeek van het Stadsarchief Tilburg betreft het unieke buitenopnames  die met een zogenaamde phonograaf zijn gemaakt. Een techniek waarbij het geluid met een naald in een wasrol werd gekerfd.

De stadsbioloog.

Een leerzaam en boeiend interview met een van de bekendste stadsbiologen van de stad. We gaan op zoek naar zeldzame diersoorten.

De heer van Gerven 116 jaar.

Onze verslaggever  Otto Vogelenzang was aanwezig bij de 116e verjaardag van de heer van Gerven, de oudste Tilburger ter wereld. Tijdens deze feestelijke viering in Zorgcentrum Padua wordt de jubilaris toegezongen door kinderkoor ‘De Groeseind Rakkertjes’ .

Een boekbespreking door Arend-Jan Wittewaal van Stoetwegen.

Aandacht voor de psygologisch-historische roman: 'Vergezichten in het duister' door Hubert-Jan de Man-Melis. Tijdens een  vraaggesprek met een letterkundige gaat Tilburgdotcom.nl in op de ins en outs van dit intrigerende boekwerk.

Interview met de heer Hoekslag, professioneel bokser.

Otto Vogelenzang in gesprek met Henk Hoekslag ‘de moker van Broekhoven’. Hoe is het om in de ring te staan? Hoe bereidt een professional zich voor op een wedstrijd? Is ‘de moker van Broekhoven’ zelf ook wel eens knock-out geslagen?

Een echte buikspreker live in de studio.

Buikspreken. Een interessant fenomeen. Hoe werkt dat precies, spreken met je buik? 

Actuele stadsprobematiek besproken.

De actualiteit. Problematiek. Wij van Tilburgdotcom.nl zitten er bovenop. Het naadje van de kous. Wat gebeurt er in onze mooie stad? Wat is hot en wat not? Wij zochten het voor u uit.

Spreken met dieren.

Inderdaad. U leest het goed. Tilburgdotcom.nl zocht en vond iemand die kan spreken met dieren. 

Een kijkje op de werkvloer van de fabriek.

Terwijl u lekker zit te luisteren naar een hoorspel wordt er in de fabriek keihard gewerkt. Er wordt heel wat geproduceerd terwijl u lekker achterover leunt in uw luie stoel. Dat wisten wij ook niet maar het is toch echt zo. Hoe dat precies in zijn werk gaat hoort u hier.

Het geheel vernieuwde natuurmuseum.

Het natuurmuseum is vernieuwd. Tilburgdotcom kocht de concierge om en nam een kijkje in het geheel vernieuwde heropende natuurmuseum. 

Wat meer begrip voor de onzichtbaren onder ons.

Onzichtbaar zijn. Voor onzichtbaren en hun omgeving is het moeilijk te accepteren en ermee om te gaan. Frits Ganzewinkel in gesprek met iemand die behoort tot een groep die niet zichtbaar is in de samenleving.

Poppenspel, de ultieme kunstvorm.

Spelen met poppen, veel mensen hebben het wel eens gedaan maar zijn er om een of andere reden niet mee verder gegaan. Tjeerd en Lidewij van ‘Poppentejater de Eeuwig Bloeiende en Heerlijk Geurende Waterlelie’ deden dat wel. Het gevolg is dat zij een bloeiende praktijk als poppenspeler hebben. Tilburgdotcom.nl nam een kijkje in hun gezellige poppentheatertje. 

Het geheime leven van de privédetective.

De privédetective ligt continu op de loer. Zoekend naar aanwijzingen loert hij door zijn nachtkijker. Vertrouwelijke informatie wordt door hem aan het licht gebracht. Tilburgdotcom ging met een heuse privédetective mee op avontuur.

Een televisie aanschaffen.

In onze consumentenrubriek testen wij diverse electronicawinkels. Vandaag werden wij op vakkundige wijze geholpen door de heer van Boesschoten.

Wat weten wij van voetbal?

En hoe worden goals gemaakt? Frits Ganzewinkel en Otto Vogelenzang bezoeken voor het eerst van hun leven een voetbalwedstrijd van de Tilburgse voetbalclub Willem II. Tijdens een spannende thuiswedstrijd van Tricolores in het Koning Willem II stadion moedigen onze verslaggevers de spelers aan en dompelen zij zich onder in het wij-gevoel.

Een commercial ter promotie van Tilburg.

Wat is Tilburg toch een fijne stad. Er zijn winkels, huizen, voorzieningen. Lantaarnpalen, straten en wegen. Auto’s, treinen, bussen en taxi’s.  Kortom, er is vanalles te beleven.